Samstag, 19. Dezember 2009

Dětství ve stínu moci.

Děvčata Malia a Sasha přestože je jejich otec nejmocnější muž planety, budou mít zcela osamocené dětství. Jejich příjmení je totiž Obama.

Od doby Amy Carter dcery Jimmy Cartersa, jsou to nejmladší děti které kdy žily v Bílém domě.

Své domácí úkoly budou psát na stole, kde kdysi seděl Abraham Lincoln. Malia bude mít zařízené baletní studio tam, kde míval Ronald Reagan své fitness přístroje a presidentský food service je bude rozmazlovat jako princezny.

Panenky sedmileté Sashy budou bydlet v bývalé převlékárně Jackie Kennedy. Jejich nejmilejší televizní seriál, „Hannah Montana“ budou sledovat v soukromém kině.

Život jako ve snu! Avšak pro tuto změnu přinesla tato děvčátka ze všech aktérů největší oběť: jejich kamarádky, jejich důvěrnice, známé prostředí v Chicagu a dětství na svobodě.

Adresa amerického prezidenta je známa po celém světe: Pennsylvania Avenue 1600. Denně se sem doručuje 10 000 dopisů z celého světa.

Všechny tyto dopisy jsou zkoumány na bomby a jed, a ochrankou přečteny a většinu z nich Obama nikdy nedostane do ruky obzvláště ne ty, kde se píše: „Zavraždíme vaše dcery!“

Samozřejmě však o takových dopisech president ví. Denně jich přichází 100 kusů. Co však řekne svým dcerám, když se právě na takovou poštu zeptají? Možná odpoví slovy Benjamina Franclina: „Kdo se pro své bezpečí vzdá svobody, ten si nezaslouží jedno, ani druhé!“



Kód „Radiance“ a „Rosebud“ používá dvanáct bodyguardů jako krycích jmen pro Maliu a Shashu. Každé ráno, krátce po sedmé opouští kolona opancéřovaných terénních vozů Bílý dům a jede směrem k Sidewell Friends škole. Dvanáct bodyguardů neopustí děvčata ani během vyučování, ani během svačiny. Tři minuty před koncem vyučování jsou „Radiance“ a „Rosebud“ propuštěny z vyučování a kolona vozů se řítí směrem k Bílému domu. Tak si to přeje Secret Service. Avšak děti jsou děti, a ty chtějí pravidla porušit, hranice otestovat což je normální proces dospívání. Zároveň je to příšerný sen jejich ochránců.

„Tak jsme domluveni, dnes odpoledne u nás doma!“ když toto řekne ve škole nějaké dítě Sashe Obamaové, počne „Operace First Date“. V mžiku se prosvítí rodina dítěte, možná budoucí přítelkyně prezidentovi dcery: povolání a zájmy rodičů, prohledává se trestní rejstřík, zjistí krevní skupina, bankovní konta se prohlédnou, pátrá se po nemocích a satelit udělá snímky pozemku.

Žádný otec na světě není tak dobře informován o svých dcerách jako otec Obama. Bude v budoucnu vědět s kterým chlapcem se Malia poprvé setká, kdy dostane svůj první polibek. Nebude žádných tajemství a presidentovi dcery nepříjdou nikdy pozdě domů!

Na pranýři leží v Bílém domě dvě dětské duše a světem kolují miliony jejich fotografií.



Chelsea Clinton, například po třech letech skončila v nemocni s těžkými depresemi : hanobení novinářů bylo nesnesitelné: proč jsou dcery demokratů tak ošklivé? Uráželi děvče pro rovnátka (kdo jí nacpal hubu plnou mincí?) zveřejnili její nejošklivější fotky!

Patnáct let později, leží v Bílém domě na stříbrném tácu internetu, dvě nevinná děvčata. Každý pubertální pupínek, každá školní známka, nezpůsobné chování, všechny svěřené city, budou komentovány a miliony fotek bude kolovat internetem a Barack Obama, nejmocnější muž světa, nebude moci své dcery před touto lidskou záští uchránit.