Mittwoch, 27. Januar 2010

Křupavé kuřecí nudličky s glazovanou zeleninou



500 g kuřecích prsíček
1 vejce
40 g škrobové moučky
kari koření, mletá paprika, sůl, olej na smažení
Na glazovanou zeleninu:
500 g mražené zeleninové směsi
olej, cukr, sůl, ocet, lžička škrobové moučky

Z kuřecích prsíček nakrájejte stejnoměrné nudličky. Vložte je do misky a přidejte vejce, škrobovou moučku, koření a sůl. Důkladně vše promíchejte a nechte odpočinout. Pak nudličky smažte ve větším množství oleje a usmažené nechte okapat v sítku nebo na papírové utěrce. Zeleninu nechte zvolna rozmrznout a okapat. Pak ji vložte na trochu rozpáleného oleje, krátce osmahněte a zasypte malým množstvím cukru. Po chvilce cukr zkaramelizuje a tehdy je třeba zeleninu zalít osolenou a trochu okyselenou vodou smíchanou se škrobovou moučkou. Jedná se o poměrně malé množství, které během chvilky sváže zeleninu sladkokyselou zahoustlou šťávou. Se smaženými kousky zeleniny v těstíčku vytvoříte velmi zajímavý a chutný pokrm.