Mittwoch, 27. Januar 2010

Maso dvou vůní a chutí



400g kuřecích prsíček, 1 vejce
sůl, trochu glutasolu, směs kari koření
červenou papriku, lžíci bramborového škrobu

400g vepřové kýty na řízky, 1 vejce
sůl, sladkou papriku, stroužek česneku
žlutou papriku, lžíci bramborového škrobu
olej na opékání masa
400g rýžových nudlí
kousek pórku

Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte směsí kari koření a promíchejte spolu vejcem a bramborovým škrobem. Stejně tak naložte i vepřové maso jen s jiným kořením, tedy s trochou papriky, prolisovaným česnekem, případně i špetkou čili. Naložené maso pak nechte v chladu nejméně hodinu uležet. Maso pak odděleně zprudka opékejte na rozpáleném oleji. Těsně před koncem úpravy přidejte patřičnou papriku nakrájenou na malé kostičky či nudličky. Nakonec maso zalijte trochou vody, kterou jste vypláchli misky od naloženého masa. Během chvilky vše zahoustne a pokrm je hotový. Rýžové nudle namočte v teplé vodě, aby změkly a pak je osolené uvařte. Hotové sceďte, doplňte krátce osmahlým pórkem a podávejte.