Mittwoch, 27. Januar 2010

Plněné zapékané omelety



200 g hladké mouky, 2 vejce, 250 ml mléka
1/8 l uhličité minerální vody
5 lžic oleje, 1 cibule, 500 g mletého masa
2 stroužky česneku, 2 pórky
300 g rajčat
100 g tvrdého sýra
sůl, cayenský pepř, sladká mletá paprika
petrželka

Mouku rozmícháme s vejci, solí a mlékem. Přilijeme minerální vodu a vymícháme hustší, ale tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout. Na oleji zatím orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté maso a za stálého míchání podusíme. Pórek nakrájíme na kolečka a spařená rajčata na menší kousky. Vše vmícháme do mletého masa spolu s nasekanou petrželkou a okořeníme. Touto směsí plníme omelety, které zavineme a naskládáme do pekáčku. V závěru jej posypeme strouhaným sýrem a zapečeme