Samstag, 19. Dezember 2009

Google je Bůh - boj gigantů…


Jeden ze zakladatelů Google byl otázán: jak by měl vypadat internetový vyhledávač? Jako Bůh, byla jeho stručná odpověď!



Krátké video na stránkách Google se vrylo do duší amerického národa. 11. září 2001se zřítila budova zvaná WTC 7, přestože nebyla zasažena žádným, teroristi řízeným, letadlem. Stála v naprosté blízkosti napadených mrakodrapů, skoro nepostižena nálety, přečkala a posléze se téhož dne zřítila.

Vláda USA do dnešních dnů nezaujímá žádné stanovisko k demolici této budovy, jež měla prý vyhořet. To byla voda na mlýn pro Alex Jonese, jež je největším americkým zastáncem tak zvaného spiknutí!

Jeho teorie tvrdí, že v napadení World Trade Centru mají prsty US americké tajné služby. Tyto nejasnosti kolem budovy WTC 7 zhustil Alex Jones do krátkého filmu, jež se stal na Google kultem. Na Google Video byl tři miliónkrát zhlédnut.



Pak se stalo něco, co vrhlo na obrovskou firmu Google, do té doby bezúhonnou a úspěšnou, černý stín: podle údajů stránek infowars.net vyhodila Google film Alex Jonese ze svých stránek. Jaké důvody mohla tato akce mít? Prý se v budově WTC 7 měly ukrývat důkazy, podle nich měla sama americká vláda být zapletena v napadení mrakodrapů dvojčat. Byla to právě americká vláda která donutila Google ke stažení filmu?

Důvod k zmizení filmu ze stránek Google Video, se však nachází v systému Google.



Boj gigantů je v současné době ve středu zájmu informatiků. Google chce porazit Microsoft coby počítačovou velmoc: použivatelé, kteří momentálně potřebují Microsoft programy, budou moci v budoucnu vše vyřídit aplikacemi z Google.



První formule, základ světového impéria zněla: PR(A) = (1-d) + d(PR(t1)/C(t1) + ? + PR(tn)/C(tn)) ... GOT IT?
Toto mělo být jádro vzorce na jejíž bázi Google roku 1997 prvně počala prohledávat internetové stránky. Počítače Google mohou tímto algoritmem postavit pořadník, na jehož horních místech stojí nejvíce navštěvované stránky. (Bližší se dovíte, dáte-li tento vzorec do vyhledávače.)

Touto myšlenkou, docílila, mezi všemi vyhledávači, Google 90ti procent podílu na trhu.



Internet profil Google je kopie lidského mozku, varuje ochránce dat Kevin Bankston. Google dělá to samé, co i ostatní vyhledávače: sbírá údaje o svých zákaznících a tyto vědomosti poskytuje reklamním firmám, nikoliv však zdarma.



Herald Tribune odhaduje, že počet serverů Google po všech kontinentech světa je víc jak 450000. To, co dělá Google tak úspěšným vyhledávačem, je důkladnost, s jakou ukládá do paměti obliby svých zákazníků. Žádný vyhledavač neví o svých uživatelích více, než Google. Otázkou zůstává, co se svými poznatky mašina Google dělá?

Na konferenci prohlásil jeden ze zakladatelů, pan Page: naším cílem je stvořit ultimativní vyhledávač. Google bude vše vědět a všemu, na co se zeptáš rozumět. Jednoho dne položíš otázku: co mám koupit Mařence k narozeninám? A Google ti odpoví.



Google- mašina na peníze: 175 miliard dolarů je burzovní hodnota firmy. V roce 2006 měla více jak 3 miliardy dolarů výdělek. Kritici se obávají, že se Google pomocí svých výdělků stane světovým monopolem.



Koncem loňského srpna si stěžoval jeden zákazník, že v nově poskytované službě Google Sky,

objevil na hvězdnatém nebi černý čtverec, kde se normálně měly třpytit hvězdy. Tato situace je nám známá z Google Earth. Mimo mnohých jiných míst na světě, je postiženo i podrobně zaměřené okolí Prahy, které končí u Mníšku pod Brdy. Tam, kde se mají eventuelně stavět radary se nachází jen šmouhy. Je to náhoda?

Bude nám nyní Google cenzurovat i nebe?

Nyní je film Alex Jonese týkající se teorie spiknutí opět v síti. Podle rakousko-německé studie ví Google o svých spotřebitelích více, než jakákoliv jiná organizace na světě. Palčivou otázkou zůstává, zda svých vědomosti nezneužije. Může například ovlivnit výši Google akcií! Jedna z možností je, že vlády států ve kterých je Google aktivní zmanipulují její moci ke svým účelům, jak se tomu již děje v Číně.



20 000 stránek kritizující komunistickou vládu v Číně již nejsou uživatelům pomocí Google dostupné- což je výsledek dohody Google s vládou Čínské lidové republiky.



V boji proti terorismu se dostává Google pod tlak americké vlády: má otevřít banky svých dat! Doposud se Google tomuto náporu více či méně úspěšně brání. Jak dlouho bude moci internetový gigant podléhat nátlaku je otázka času, uvážíme-li, že 25 milionu dolarů, na založení Google poskytla nepřímo, sama CIA.

Zakladatelé Google Laty Page a Sergey Brin