Donnerstag, 21. Januar 2010

Taliban

Kdo je Taliban? Je to radikální, islámské hnutí, které vzniklo v uprchlických táborech, ovládaných školami koránu. Talib je arabské slovo a znamená "žák".
Taliban jsou žáci americké CIA a pakistánské ISI, kteří byli vyzbrojeni a vycvičeni, aby po Ruském obsazení země v osmdesátých letech, chránili Afganistan před terorem a aby řídili běh státu.
Jinak než se očekávalo, vyhlásil Taliban islámský Boží stát a dodnes potírá bezvěrce a západní vojska. Jejich nebezpečí spočívá v tom, že používají "Hit and Run" taktiku. Jakmile cítí, že jejich bojovníci jsou na protivníka slabí, zmizí v horách a nikdo je nenajde. Když vycítí jeho slabost, tak vyrukuje s teroristickým úderem.
Korán hlásí, že víra a společnost musí být spojeni. Islamisti, jako je Taliban používají nejbrutálnější metodu: strašné tresty, oddělení žen od mužů a boj proti nevěřícím- křesťanům. Taliban se však netěší obzvláštní opoře mezi lidem. V Koránu totiž stojí, mimo jiné, že se víra nesmí vynucovat. Že nejsi povinen věřit. To většina Afgánců ví a proto není Taliban
oblíben. Oni jsou však ozbrojeni, a jejich vláda, obzvláště v noci, když jsou spojenecká vojska schovaná v táborech, je neomezená. Obyvatelstvo se musí stavět k Talibanu přívětivě, neboť mu jde o přežití.
Proč je těžké je pochytat? Jedná se tu o obrovské a hornaté prostory, kde Boží bojovníci po každém napadení zmizí a nejsou k nalezení. Pohybují se v terénu většinou pomocí mezků a koní, kam se těžké pancéřové vozy, tanky prostě nedostanou. A ještě jeden aspekt: schovají v kmenu Paštunů a ty je nevydají. Zneužívají totiž svatého nepsaného pohostinného zákona který islamisté uznávají: toho, kdo požádá o ochranu toho chrání. Je to otázka cti! Můžeš mne i zabít, ale jsi mým hostem, tak tě nevydám!
USA napadlo Talibanský Afganistan po 11. září aby zlikvidovalo Al-Qaidu a chytlo Osama bin Ladina a od té doby se válčí! Za vše může jen onen zákon pohostinství? Ano, pravděpodobně pouze tento starý zákon, jež je otázkou cti: chraň toho, kdo tě požádal o ochranu!
Pravdou je, že Afgánci by byli nejradši, kdyby Al-Qaida a Taliban ze země zmizeli. Například na teroristickém napadeni 11. září nebyl ani jeden Afgánec zúčastněný. Ptáme se, kde berou tolik peněz na zbraně? Samozřejmě z opiových sklizní. Ostatně stejným způsobem si kupují zbraně i kmeny, které jsou s USA spřízněny. Zbraně pocházejí většinou z Pákistánu, kde má Taliban dobré spojence. Jedná se tu o Paštuny a jejich spolupachatele, kteří žijí na obou stranách hranice. Takže narkomani západních světů financují tuto válku.
Jaký má Taliban vliv v Afghánistánu? Neomezený, mimo velkých měst ovládá v podstatě celé území. Zde vládne islámský zákon Scharia: smrt ukamenováním, zákaz chodit do školy pro děvčata a pokud západní politici tvrdí, že postavili 5000 dívčích škol, tak jednoduše lžou. Pravdou je, že tu nestojí ani jedna. Co nám zbývá? Jediná možnost je, že se západní velmoci s Talibanem dohodnou. To je jediná možnost, aby se mohly vojska EU a USA stáhnout z Afganistanu! Vláda Karzeie v Kábulu je směšná loutka, která v každém případě vzplane ohněm po odtažení mocností. Ale i pak se nenajde žádná osobnost, která by spojila všechny spřízněné a znepřátelené kmeny, obývající území Afganistanu. Navíc kmeny dělí nesčetná náboženská vyznání.
Jak se z tohoto maléru vyklubat? Jediné co se nabízí, je nahradit armády západních států, armádami zpřísněných islámských států, jako například, Marokánců, Turků a nebo Indonézanů. Obzvláště Turci jsou v Afganistanu oblíbení. Tyto armády by měly mít pouze mírové poselství. Pak by mohlo být docíleno jisté stability v tomto regionu.
Tento mír je absolutně nutný, neboť kdyby válečná jiskra přeskočila do Pákistánu s jeho atomovými zbraněmi, tak nám pomáhej Bůh! Pákistánci jsou většinou fanatičtí hysterici, a jsou spřáteleni s Talibanem. Nevypočitatelný Pákistán je pro světový mír mnohem větší nebezpečí než Irán, i když USA tvrdí opak.
Zdroj: Německý tisk.