Freitag, 5. März 2010

Pudinkové dobroty

 Pudinkové řezy se skořicí

 Ingredience:

náplň:1
mléko 1 l
vanilkový pudink 3 ks
cukr 5 lžic

náplň 2:
vanilkový cukr 2 ks
zakysaná smetana 2 ks

náplň 3:
šlehačka 1 ks

těsto:
prášek do pečiva 1 ks
cukr 20 dkg
hladká mouka 20 dkg
vejce 4 ks
olej 1 dl

 Postup přípravy receptu:
Recept na Pudinkové řezy se skořicí. Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180°C.
Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podáváním je možné dozdobit na šlehačku ovocem (můžeme použít čerstvé jahody a bude to vynikající).






 Bábovka z pudinkového prášku
 Ingredience :
150 g práškového cukru
2 dcl oleje
40 g hrozinek
1 vanilkový cukr
4 vanilkové pudinkové prášky
1/2 bal. prášku do pečiva
4 vajíčka
ovocná marmeláda
čokoládová poleva
tuk a mouka na posypání formy
 Postup :
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
 Pudinková bábovka od zindule
 Ingredience :
4 vejce
4 vanilkové pudinkové prášky (dala jsem čokoládový)
1 sklenka (200 ml) oleje
1 sklenka (200 ml) cukru
1 prášek do pečiva
 Postup :
Program Rychlý (nebo Těsto pokud chceme a máme na pekárně předehřev), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit.

BÁBOVKA JE OPRAVDU BEZ MOUKY!!!

 Pudinková bábovka
 Ingredience :
5 vajec
hrnek cukru
hrnek oleje
hrnek solamylu
2 pudinkové prášky
1/2 prášku do pečiva
citrónovou kůru
vanilkový cukr
špetku soli
tuk a mouku na formu
 Postup :
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme solamyl, pudinky, prášek do pečiva, citrónovou kůru, vanilkový cukr, sůl a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě.

 Pudinková bábovka

 Ingredience:
4 balíčky pudinků, 4 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl cukr krupice, 1 prášek do pečiva

 Postup přípravy: Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Můžeme kombinovat různé druhy pudinků dle toho jak barevnou bábovku si přejeme. Hotovou bábovku můžeme dozdobit čokoládovou polevou a nakonec posypeme moučkovým cukrem.
 Tvarohovo-pudinkové řezy
 Ingredience :
těsto: 300 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 1 prášek do pečiva, 150 g hery, 1 vejce
náplň: 500 g tvarohu, 80 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžíce másla, 1 vejce, 400 ml mléka
 Postup :
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho odpočinout do chladu. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a do horkého zamícháme cukr, máslo a po částech tvaroh, nakonec vejce. Můžeme rozšlehat elektrickým šlehačem. Těsto vyválíme na velikost plechu, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a nalijeme na ně náplň. Pečeme asi 20 minut při 190°C.

 Babiččina pudinková buchta


 Ingredience :
Těsto: | 400 g hladké mouky | 250 g tuku | 1 vejce | 1 lžíce cukru | 1 kypřící prášek do pečiva | 7 lžic mléka | Náplň: | 750 g jablek (nastrouhané) | 8 lžic cukru (krystal) | 1 vanilkový cukr | 1 pudinkový prášek (vanilkový)
 Postup :

Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho potom v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Pak přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablkovou náplň a na ni přiložíme díl druhý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut.


 Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
 Suroviny
na piškot:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 vejce
4 lžíce horké vody

krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 – 6 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 měkký tvaroh
250 g Hery
4 půlky broskví z kompotu

1 šlehačka Dr. Oetker v prášku
1 ztužovač šlehačky
150 ml studeného mléka
nastrouhaná čokoláda
 Postup
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně zašleháme horkou vodu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něj smícháme žloutkovou pěnu a po částech mouku. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Piškot pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě při 200.C (těsto se nesmí lepit na špejli). Mezitím rozmícháme v části mléka oba vanilkové pudinky a cukr krupici, zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vylijeme pudinkovou směs a za stálého míchání uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout a pak do něj zašleháme Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Broskve nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Na vychladlý piškot naneseme nejprve vrstvu krému, na ni šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a nakonec jej hustě posypeme čokoládou. Piškot dáme asi na půl hodiny do chladničky.


 Pudinková vánočka
 Ingredience :
1kg polohrubé mouky, 10dkg cukru, kostka kvasnic, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 1/2l mléka, sníh ze 3 bílků
náplň: 1/2l mléka, balení pudinkového prášku dle chuti, 25dkg cukru, 1 tuk Hera, 3 lžíce kakaa
 Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, sníh z bílků dáme do těsta až na konec. Necháme vykynout .Z těsta vytvoříme 8 bochníků, vyválíme, potřeme pudinkovou náplní a zavineme do dlouhých válečků. Potom zaplétáme vždy dva válečky do sebe (jako vánočku), potřeme žloutkem a dáme péct na vymazaném plechu.
Náplň: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, přidáme kakao a cukr. Do teplého pudinku přimícháme Heru a necháme vychladnout.
 Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou
 Ingredience :

Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou (dávka pro dortovou formu) 1 velké vejce ˝ hrnku cukru krupice Ľ hrnku oleje ˝ hrnku mléka 1 hrnek polohrubé mouky 1 vrchovatá lžíce
 Postup
Ušlehat a upéct ve vymazané dortové formě, po vychladnutí proříznout. Pudinková šlehačka: ˝ šlehačky ˝ Smetafixu (ztužovač) ˝ instantního vanilkového pudinku Olé (dr. Oetker) 100 ml mléka Vše ušlehat do hustého krému, kterým promažeme korpus. Pařížský krém: Den předem svařit 1 šlehačku a 1 ledové kaštany (nebo 1 šlehačku+ 40 g kakaa+40 g cukru krupice+ 2 vanilkové cukry). Přes noc vychladit v lednici. Poté ušlehat a použít buď v této formě nebo opatrně zašlehat do 100 g másla – podle chuti případně dosladit a ochutit rumem (já použila v kombinaci s máslem a rumem). Pařížský krém natřít na promazaný dort a ozdobit polevou. (pozn. z dvojnásobné dávky by šlo určitě použít i na plech … řádně vyšlehanou pudinkovou šlehačku bych dala pod pařížskou …podobné řezy se prodávají u nás v cukrárně a jsou opravdu výborné!)
 Rychlé pudinkové řezy
 Ingredience :
1 balíček listového těsta
1 sáček dětských piškotů
1l mléka
2 sáčky vanilkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinku
cukr krupice(dle chuti)
čerstvé nebo kompotované ovoce(jahody, meruňky)
 Postup
Polovinu těsta rozválíme a vložíme na vymazaný plech,dát na něj piškoty a zalijeme vychladlým pudinkem,Na pudink dáme ovoce a zakryjeme druhým platem těsta.Dáme péci a pečeme 20-30 minut.Nechat v lednici vychladit a pak krájíme.
 Pudinkové řezy
4 sáčky pudinkových prášků, 4 celá vejce, 2 dl cukru, 2 dl oleje, 3/4 prášku do pečiva, špetku soli.
Péct pomalu na vymazaném a vysypaném plechu. Možno polevu.
Řezy ze žluté sodovky
30 dkg mletého cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 10 lžic oleje, 1 žlutá sodovka.
Smíchat a vylít na pomazaný plech.
Poleva: 5 dkg másla, 15 dkg cukru, 3 dkg kakaa, 4 lžíce rumu. Utřít a namazat za tepla.

 Jablkové crumble s pudinkovou polevou
2 PORCE

 Ingredience :
Na těsto: 300 g másla, 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru, 2 jablka, 4 lžíce cukru krystal, 200 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru
Na pudink: 300 ml plnotučného mléka, 300 ml tučné smetany ke šlehání, 2 vanilkové lusky, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal
 Příprava:
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
100 g másla dejte do malé pánve společně se zázvorem, oloupanými a na kostičky nakrájenými jablky a cukrem. Vařte na mírném plameni 5 minut, dokud jablka nezměknou a nezačnou se pomalu rozpadat. Pak směs přemístěte do malé zapékací mísy.
Zbývající máslo, mouku a cukr smíchejte a mixérem vypracujte na hrudkovité těsto (drobenku).
Drobenkou posypte jablka v zapékací míse, dejte do trouby a pečte 10 minut.

Na pudink dejte do hrnce mléko, smetanu a vyjmutá semínka z vanilkových lusků i lusky samotné. Přiveďte k varu a lusky vyjměte.
Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem. Mléko svařené s vanilkou vlijte do vyšlehaných žloutků a smíchejte. Směs nalijte do čisté pánve a za stálého míchání zahřejte ještě 2 minuty, dokud pudink nezačne pomalu houstnout. Sejměte z ohně a servírujte pečená jablka politá pudinkovou polevou.
 Buchta pudinková
Buchta může být piškotová, kakaová, mramorová a taky...
 Suroviny a pracovní postup:
Těsto připravíme z 5 vajec, 25 dkg cukru moučky, 1 vanilkového cukru, 1 dcl oleje - to vše rozšleháme a přidáme 25 dkg polohrubé mouky s jedním práškem do pečiva. 2 třetiny těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, zbylou třetinu obarvíme lžicí kakaa a dodáme na plech. Ze všeho nejdřív uvaříme pudink z 3/4 l mléka, dvou pudinkových prášků a lžíce cukru. Pudink nalijeme na těsto a pečeme. Po upečení ještě přetřeme dvěma zakysanými smetanami. (V receptu se nepraví, zda za tepla nebo po vychladnutí.)
 Pudinkové tlapičky
 Ingredience:
12 lžic polohrubé mouky,
10 lžic moučkového cukru,
3 lžíce mléka,
85 g másla nebo Hery,
1 žloutek,
3 balíčky pudinkového prášku s ovocnou příchutí,
1 lžička strouhané citronové kůry,
moučkový a vanilkový cukr na obalení
 Postup:
Mouku smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Přidáme změklý tuk, žloutek a mléko a důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v ledničce. Tlapičkové formičky vymastíme, připravené těsto do nich vtlačíme a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě horké tlapičky vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
 Řezy s pudinkovou náplní

 Ingredience a postup:
Piškotové těsto:
5 vajec, 200 g mletého cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, do pěny vmícháme 250 g polohrubé mouky smíchanou s 1 sáčkem prášku do pečiva, postupně přidáváme rozpuštěnou heru.
Těsto pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu (nebo pečícím papíře), ve vyhřáté troubě asi na 170-180°.
Pudinková náplň:
1/4 litru mléka a 1 pudinkový prášek uvaříme a za občasného míchání necháme vychladnout.
150 g hery a 150 g mletého cukru vyšleháme,
po částech vařečkou vmícháme studený pudink.
Čokoládová poleva:
zahřejeme-NEVAŘÍME!!! 160 g másla, 2 pol.lžíce mléka, 2 pol. lžíce kakaa, 2 pol lžíce solamylu.
Piškot promažeme pudinkovou náplní a polejeme čokoládovou polevou.

 Pudinkový koláč
 Ingredience:
500 g polohrubé mouky, 1 balíček sušeného droždí, 70 g krystalové cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 70 g másla, 1 vejce, 2,5 dl mléka
krém: 1 l mléka, 80 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 100 g cukru
poleva: 100 g čokolády na vaření, 70 g ztuženého pokrmového tuku
 Postup:
prosetou mouku dáme do mísy, smícháme s droždím, krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, vejcem, přidáme vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ubrouskem a teplém místě necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučněném vále prohněteme, dvě třetiny těsta rozválíme, dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly. Potřeme vychladlým krémem, zbylé těsto rozválíme na tenký plát a opatrně pomocí válečku jím překryjeme krém. Okraje těsta stlačíme, aby krém nevytekl. Těsto propícháme vidličkou a několik minut ještě necháme kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý koláč potřeme čokoládovou polevou.

Příprava krému: ve 2 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko s cukrem uvedeme do varu, vmícháme pudink a uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme vychladnout.

Příprava polevy: do kastrolu dáme čokoládu rozlámanou na kousky a pokrmový tuk. Za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Občas až do vychladnutí promícháme.
 Pudinkový moučník
 Ingredience:
4 žloutky
200 g cukru
100 ml oleje
100 ml vody
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 bílky
200 g polohrubé mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Puding:
1 l mléka
2 bal čokoládového pudingu Dr.Oetker
Na ozdobu:
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
mleté ořechy
2 zakysané smetany
 Postup:
1. V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Pak přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech.

2. Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Dáme péct při teplotě 160-180°C (dbejte zkušeností s Vaší troubou) po dobu asi 35-45 minut.

3. Po upečení necháme moučník vychladnout. Na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu.
 Pudinkové řezy z kynutého těsta
 Ingredience:
200 ml mléka,
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce,
100 g cukru,
500 g polohrubé mouky,
špetka soli,
sušené droždí - množství dle údajů na sáčku,
špetka prášku do pečiva (prdopeč),
vanilkový cukr.

Náplň:
1 l mléka,
2 1/2 sáčku vanilkového pudinku,
2 sáčky vanilkového cukru,
80 g cukru

Poleva (není nutná):
1 bal. čokoládové polevy
 Postup:
• Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, přidáme sypké a zapneme program na zadělávání těsta. Po ukončení programu rozdělíme těsto v poměru 2:1.
• Z větší části těsta vyválíme placku, vložíme na pečícím papírem vyložený plech.
• Navrstvíme vlahý pudink (když ztuhne úplně, špatně se nanáší, ale horký by být neměl).
• Ze zbylého těsta vyválíme další placku a pomocí válečku přeneseme na plech - na pudinkovou vrstvu.
• Pečeme při 170 st.C asi 35 až 40 min.
• Po vychladnutí buď polijeme polevou připravenou dle návodu na sáčku nebo polevou dle vlastní zkušenosti.
• Pokud nechceme být přeslazení, stačí pocukrovat.

Doporučení: Do pudinku na koláči můžeme přidat libovolné čerstvé ovoce a pak připravovat dle postupu. Nabízí se čerstvé jahody, borůvky...
 Pudinkový koláč
 Ingredience:
Těsto:
5 vajec
250g polohrubé mouky
250g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml vody
2 čokoládové pudinky
1 l mléka

Krém:
2 šlehačky v prášku
300 ml mléka
1 PL moučkového cukru
500 ml zakysané smetany
2 vanilkové cukry
 Postup:
Nejdříve si uvaříme čokoládový pudink a necháme ho vychladnout. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a polévkovou lžicí klademe do těsta kupičky vychladlého pudinku rovnoměrně vedle sebe. Upečeme v předehřáté troubě. Na krém ušleháme šlehačky v prášku s mlékem a 1 PL moučkového cukru. Do zakysané smetany zamícháme vanilkový cukr a opatrně spojíme s ušlehanou šlehačkou. Krémem potřeme vychladlý koláč a dáme ztuhnout do chladničky.
 Pudinkové řezy
 Ingredience:
16 dkg másla
12 dkg cukru
50 dkg polohrubé mouky
6 lžic mléka
citronová kůra
1 prášek do pečiva
2 vejce
 Postup:
Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme dva pláty a ihned po upečení slepujeme teplým krémem:

Krém: 1 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky,2 pudinky, 4 lžíce rumu, 20 dkg cukru krystal, 2 vejce-vše promíchat a uvařit v mléce.

Řezy necháme do druhého dne odležet, aby byly vláčnější.
 Broskvový pudinkový dort
 Ingredience:
1 broskvový kompot
2 hrnky broskvové šťávy (na potřebné množství šťávu doředíme vodou)
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce mandlových lupínků nebo ořechů
1 balíček dětských piškotů
1 pudinkový prášek (vanilkový nebo s ovocnou příchutí)
2 lžíce másla
rum
šlehačka a cukrové perličky na ozdobu
 Postup:

1. Piškoty rozložíme na dno dortové formy a pokapeme je rumem a trochou šťávy z kompotu.
2. Broskvovou šťávu osladíme, vmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme. Hotový pudink necháme chvíli vychladnout. Do vlažného pudinku zašleháme po lžičkách máslo.
3. Piškoty na dně dortové formy potřeme částí krému, posypeme mandlovými lupínky nebo ořechy a poklademe plátky broskví. Vše opět potřeme krémem, poklademe piškoty a následuje poslední vrstva krému, kterou zasypeme ořechy, a povrch dortu ozdobíme plátky broskví.
4. Hotový moučník necháme důkladně vychladit a před podáváním ho dozdobíme šlehačkou a cukrovými perličkami.
 Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!
 Ingredience:
Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva
Krém:
25 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
50 dkg měkkého tvarohu
 Postup:
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vše vyšleháme na hladký krém, který pak rozetřeme na vychladlý korpus. Povrch můžeme ozdobit dle své fantazie.
 PUDINKOVÝ KOLÁČ
 Ingredience:
4 vajíčka
20dkg mletého cukru
20dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
kakao
1dcl vody+1dcl oleje

PUDINK
1l mléka
2 pudinky
4 lžíce cukru
1 vanilka
 Postup:
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny,přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao.Potom přilejeme vodu a olej.Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a na to nalejeme vychladlý pudink.Upečeme.
Na teplý koláč nalejeme 2 zakysané smetany s 2lžícemi cukru.Místo smetany může být i bílý jogurt.Posypeme skořicovým cukrem.
 Pudinková buchta

 Ingredience:

Těsto
4 vejce
200g krystal cukru
200g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 vanilkový cukr
1 prdopeč (prášek do pečiva)
Pudink
3 čoko pudinky, 1l mléka, 5 lžic cukru
2 zakysané smetany, 1 tučný tvaroh, skořicový cukr

 Postup:

Smícháme ingredience na těsto. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na ještě neupečené nalijeme uvařený pudink!!!
Na ještě horké nalijeme zakysané smetany smíchané s tvarohem a zasypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout.

 Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

 Ingredience:

Těsto:
200g polohrubé mouky
4 vejce
200 g cukru
4 lžíce horké vody
1 šlehačka v prášku
strouhaná čokoláda
Krém:
1/2 l mléka
2 jahodové pudinky
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 tvaroh
250 g hery
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Do vychladlého zašleháme vanil. cukr, tvaroh a heru.

 Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Upečený piškot potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky ušlehané podle návodu na sáčku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Tento recept mi spolu s ostatními přišel mailem.

 Pudinkový moučník
 Ingredience:

Těsto : 4 vejce, 150g cukru krupice, 200g hl. mouky, 1 práš. do peč., 1 dl oleje.
Pudink : 1l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 lžic cukru.
Drobenka : hrubá mouka, cukr, tuk/stela /

 Postup:

Celá vejce +cukr třeme, přidáme olej, mouku, práš. do peč. a prošleháme. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, polejeme uvařeným teplým pudinkem, posypeme drobenkou a dáme péct na 160°C. Vychladlé nakrájíme na řezy a přidáme lžičku zakysané smetany ochucenou skořicovým cukrem.

 Pudinkovo-jablečné řezy
 Ingredience:
1 lístkové těsto, piškoty, strouhaná jablka oslazená 1 lžící cukru, vanilkový pudink / uvařený z 1/2 l mléka, 2 pudinkových prášků, 2 lžic cukru.
 Postup:
Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny. Na plech s pečícím papírem dáme rozválený plát lístkového těsta, poklademe piškoty, dáme jablka a polejeme horkým pudinkem.Pokryjeme druhým rozváleným plátem.Vidličkou propícháme. Pečeme dozlatova.

 Perník z pudinkového prášku
 Ingredience:
3 hrníčky pol.mouky,1 prášek do perníku,1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 hrníčky krupicového cukru,1 vanilkový prášek,2 balíčky čokoládového pudinkového prášku,2 hrníčky mléka,3/4 hrníčku oleje,2 vejce
 Postup:
Mouku smícháme s práškem do perníku i do pečiva,krupicovým a vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem,přidáme mléko,olej a vejce a umícháme na řidší těsto.Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
 Pudinkové řezy s tvarohem

 Ingredience:
Těsto: 250g cukru 150g hladké mouky 5 vajec (žloutky) 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 4 tvaroh Želé 3 žluté dortové 2 vanilkové pudinky

 Postup:
Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elektrická trouba cca 180°C.
Upéct a nechat vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň.
utřeme tvaroh s cukrem a vejci +cukr trocha mléka Směs natřeme na nedopečený korpus a dáme ještě zapéct moučník.
Nakonec uděláme želé dle návodu se smíchaným pudinkem zalijeme hotovou buchtu a dáme vychladnou t
 Pudinkové řezy s ovocem-moc dobré
 Ingredience:
500g listového těsta, moučkový cukr na posypání
Náplň:1l mléka,2 pudinky vanilkové,vanilkový cukr,balíček dětských piškotů,kompot
 Postup:
Z mléka,pudinkových prášků a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink.Vychlazené listové těsto rozdělíme na dvě části.První část vyválíme a dáme na plech.Těsto hustě poklademe piškoty,scezeným pokladeným ovocem a přikryjeme uvařeným pudinkem.Přiklopíme druhou částí těsta.
Vložíme do hodně vyhřáté trouby-200°a pochvíli snížíme teplotu 160°a zvolna dopečeme.Vychladlé pocukrujeme.
Může se dělat i z čerstvého ovoce,piškoty je možné zvlhčit rumem či št?ávou z kompotu.
 Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou





 Ingredience:
200 g polohr. mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačka v prášku, strouhaná čokoláda
krém:
1/2 l mléka, 2 jahodové pudinky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250 g hery
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Do vychladlého zašleháme vanil. cukr, tvaroh a heru.

 Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Upečený piškot potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky ušlehané podle návodu na sáčku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.



 Pudinková buchta
 Ingredience:
1hrnek/250ml/mletého cukru
1a1/2 hrnku hladké mouky
1dcl oleje
1 dcl mléka
3 vajíčka
prášek do pečiva.

 Postup:
Nemusí se šlechat,jen zamíchat.Nalijeme těsto na vymazaný plech.Uvaříme 1vanilkový puding a ještě na neupečené těsto ho lžičkou dáváme. Pečeme v troubě 150-160st-jinak by puding bublal.
Po upečení- tak 15-20min a vytažení z trouby ještě na horký moučník natřít zakysanou smetanu /nejlépe tu zelenou méně tučnou/ a posypat skořicovým cukrem.Pak už jen podávat.
Těsto se osvědčilo i jak korpus na dort a nyní na těsto pod ovoce s drobenkou.To ale se pak peče na 190-200st.
 Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!
 Ingredience:
Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva
Krém:
25 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
50 dkg měkkého tvarohu
 Postup:
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vše vyšleháme na hladký krém, který pak rozetřeme na vychladlý korpus. Povrch můžeme ozdobit dle své fantazie.
 Pudinkové řezy
 Ingredience:
20 dkg -cukru krupice/ 20 dkg polohrubé mouky / 4 vejce / 1 prášek do pečiva/ 1 dcl vody / 1 dcl oleje = vše smíchat ( nešlehat) a nalít na vysypaný plech.
 Postup:
uvařit 2 čokoládové pudinky ve 3/4l mléka-nesladit!
uvařený pudink nanášíme na těsto na plechu tzv. cikcak až vznikne mramorový vzor.dáme péci-až těsto zrůžoví.
v průběhu pečení si připravíme polevu: 2 kysané smetany / 3 vrchovaté lžíce cukru moučka=smícháme.
po upečení povrch moučníku potřeme smetanou a hustě posypeme struhanou čokoládou,necháme zcela vychladnout.
vypadá to složitě,ale není a hlavně vždy má úspěch.
 Jahodové řezy s pudinkovou náplní

 Ingredience:
4 vejce, 1 lžička kakaa, 200 g cukru moučka, 1 sklenka oleje, 1 sklenka vlažné vody, 200 g hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 1 hrnek jahodové šťávy, 1 jahodový pudink, 200 g másla, 200 g cukru moučka, jahody (z kompotu), čokoláda
 Postup:
Utřeme žlutky z cukrem, přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh a upečeme. Necháme vychladnout. Uvaříme pudink z jahodové šťávy a jahodového pudinku, necháme vychladnout (často mícháme, aby se nám nevytvořily pucky). Vychladlý pudink smícháme s utřeným máslem a cukr. Nakonec přidáme rozmixované jahody. Těsto potřeme náplní, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
 Jablkové řezy s pudinkovým krémem
 Ingredience:
• 150g polohrubé mouky
• 1/4 prášku do pečiva
• 150g pískového cukru
• 4 žloutky
• 7 lžic horké vody
• sníh ze 4 bílků
• jablka
• čokoláda
 Postup:

Plech vyložíme alobalem a na něj poklademe vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek. Na jablka nalijeme piškotové těsto umíchané z uvedených ingrediencí a upečeme. Po upečení a vychladnutí překlopíme obsah plechu na druhý plech a jablka potřeme (polijeme) krémem. Povrch moučníku postříkáme čokoládou.
Krém
• 3/4 l mléka
• 2 vanilkové pudinky
• 150g pískového cukru
• 250g másla
Mléko uvaříme s pudinkem a cukrem.Do teplého pudinku postupně zašleháme máslo.