Dienstag, 31. Mai 2011

Očima lásky- Jonny Depp (47)





Je to nejlépe placený herec. Nyní přichází jeho čtvrtý díl pirátského dobrodružství do kin. Tajemství hercova úspěchu je jeho nepřekonatelná zlost a zároveň láska, která je mocnější než život sám.
Dvaatřicetkrát ztratil Jonny svůj domov. V sedmi letech, u dědečkovi rakve, končilo pro chlapce dětství. Od této doby kočuje rodina za otcovou prácí. Stále nové kamarády, které by měl na ulici nových obcí alespoň pozdravit, mu jednoduše nestálo za to: další rodinný přesun byl vždy v dohledu. Jedině když hrál na kytaru, smály se chlapcovy oči. Tenkrát se zapřísáhl, že jednoho vzdáleného dne z něj bude roková hvězda. A že bude nesmírně šťastný.
V jedenácti letech počal Jonny svůj vztek utápět v alkoholu a cigaretách. Tak jako si děvčata vedou deníček, počal si své zklamání zařezávat do hřbetu ruky. Ještě dnes má devět jizev na ruce. Když se jeho rodiče rozvedly, zůstal jako jediný ze čtyř dětí u matky. V té době mu bylo patnáct let. Na jeho předloktí dodnes pálí tetování, jeho první přísaha- Betty Sue, jméno jeho matky. "Všichni tě opustí, maminko, jen já zůstanu navždy s tebou," řekl. Ve dvaceti letech přišel do Hollywoodu, bez jakéhokoliv předsevzetí a ctižádostí. Nad vodou se držel všelijakými podřadnými pracemi. Neměl zdání, že se do jeho obličeje zakoukala a zamilovala dcera jednoho režiséra. Když mu byla nabídnuta role ve filmu, řekl si, že jo, alespoň nebude muset omývat auta.
Po pěti letech se z něj stal milionář a nejžádanější herec v Hollywoodu. Šťasten se Jonny však necítil. Pravidelně rozbíjel nábytek v hotelech, urážel policisty a noci často strávil na záchytných stanicích. Zůstávala v něm neustále zlost sedmiletého, zklamaného chlapce. Když jednou Jonny Depp točil film v Paříži, padl jeho pohled na polonahá záda mladé ženy. Láska ho přemohla mezi dvěmi tepy srdce. Ještě toho večera se on a mladá francouzská zpěvačka Vanessa Paradis stali párem. A pojednou končí noci divokých mejdanů, depresivních zhroucení, žádné záchvaty vzteku. Dnes má s Vanessou dvě děti žijí spolu v ústraní na jihu Francie. Říká se, že lidská zlost je touha po člověku, který nám byl někde ve světě, předurčen. Jonny svůj vztek ztratil kdesi v ulicích Paříže.
Při natáčení prvního filmu "Piráti z Karibiku" se chytali režiséři a producenti za hlavu: "On nám chce celý film zruinovat!" Film byl nejdražší produkce roku a Jonny hrál svou postavu piráta kapitána Jack Sparrow jako homosexuálního ožralce. Byla to nepředstavitelná katastrofa. Avšak stalo se něco nemyslitelného: dostavil se miliardový úspěch! "Hrál jsem svou postavu tak, aby se líbila mým dětem, aby se mohly při oslavě dětských narozenin smát!" řekl Jonny. K dnešnímu dnu prý za čtyři epizody "Piráti z Karibiku" dostal 150 milionů dolarů. Nejvyšší gáže, kterou Hollywood zaplatil za oslavu dětských narozenin......
Zdroj: Německý tisk.