Mittwoch, 27. Januar 2010

Anglické brambory




750 g syrových brambor
1 červenou papriku (ne kapii!)
1 svazek naťových cibulek
250 g anglické slaniny
4 lžíce oleje
sůl, pepř
4 vejce
kadeřavou petrželku

Brambory, papriku a naťové cibulky nakrájíme plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit. Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme plátky brambor, které opékáme za stálého obracení zhruba 15 minut dozlatova. Přidáme cibulku, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Pečené brambory podáváme s volskými oky, posypané petrželkou