Dienstag, 26. Januar 2010
Pikantní kostky
Tak trochu něco ostřejšího - na první pohled trochu divoká kombinace, ale výsledek je překvapivý. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, osolíme a naložíme do rozšlehaného vajíčka s kukuřičným škrobem, pokud máme, přidáme Wei-su, aspoň na půl hodinky. Ze stejných dílů TMAVÉ sojové omáčky a kečupu a vody si připravíme omáčku, přimícháme škrob. Na pánvi vysmahneme na oleji kostičky špeku, přidáme maso, ze kterého slijeme přebytečné vajíčko, co nejrychleji orestujeme, aby se zatáhlo, přidáme drcenou sušenou feferonku a - teď to přijde- kostky kompotovaného ananasu. Zamícháme, přilijeme omáčku a během dvou minut dohotovíme. Omáčka by měla mít asi tak konzistenci medu, dle potřeby dosolíme - raději až nakonec.