Samstag, 19. Dezember 2009

Může být, že žádný Bůh neexistuje.

There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life.



Ve Velké Británii odstartovali atheisti obrovskou kampaň proti Bohu. Od poloviny ledna má být, po dobu čtyř týdnů, tato kampaň ozdobou třiceti světoznámých, červených londýnských dvoupatrových autobusů!



„Může být, že žádný Bůh neexistuje! Přestaňte si dělat starosti a užívejte si života!“



Tento nápad přišel autorce scénářů Ariane Sherine vloni v létě, jako reakce na reklamní nálepky různých křesťanských skupin.

Svoji ofenzívu proti výhrůžkám ďábla a věčnému ohně pekla, kterou tyto nálepky propagovaly a navíc uváděly ještě webové stránky, kde se nekřesťanům vyhrožuje, odstartovala Ariane Sherine 21. října avšak s nevelkým úspěchem. Teprve, když se této propagace ujal biolog a atheista Richard Dawkins, se věc rozjela. Dawkins, autor známé knihy „Boží šílení“, slíbil, že když se na tuto akci vybere 5500 fundů, (6540 Eur) zdvojnásobí tuto sumu.

Momentálně je dostatek peněz k disposici pro celostátní kampaň, říká Ariane Sherine .



Právě ona webová adresa která byla na propagačních nálepkách vytištěna, rozčílila Ariane Sherine. Nekřesťané tu jsou varováni před ohněm pekla.



Cílem této kampaně je dodat sebevědomí britským ateistům a povzbudit odvahu, k atheismu se doznat. Zároveň to má být protiváha křesťanským reklamám na autobusech a podnět k tomu, aby si lidé počali vytvářet vlastní mínění.