Samstag, 19. Dezember 2009

Paul Potts - narozen pro zpěv.

Jeho dětství bylo plno překážek. Pro svůj zjev byl dětmi neustále vítanou příležitostí k výsměchu. Baculatý, křivé zuby, Proto se stáhnul do ústraní, do svého vysněného světa, ve kterém se nacházela jen hudba. Paul Potts zpíval dříve, než se naučil mluvit. V jedenácti letech zpívá v Bristolu v kostelním chóru.

O pět let později objeví lásku k operní hudbě. José Carreras „La Bohéme“ ho okouzlí.

V tu dobu již ví, že jeho život je hudba. Jen když zpívá, cítí sám sebe, cítí spokojenost.

Samozřejmě, že sní o slávě a o operní kariéře, ale jen k malým vystoupením v kruhu známých a amatérským angažmá nedochází. Tajně jezdí do Itálie, do země operet a bere hodiny zpěvu. Dokonce jednou zpívá před Pavarptti.

Jeho obživou je však prodávání mobilních telefonů.

Pak přichází období v jeho životě, kdy čtyři roky nemohl zpívat. V roce 2003 se mu protrhlo slepé střevo, našli mu nádor na ledvině a ke všemu měl těžký úraz na motorce. Dva roky nemůže pracovat a zadluží se. „Na jediné, na co jsem stále myslel, bylo – zpívat,“ říká.

Zcela náhodou se Paulovi dostane formulář na Superstar, „Britains got Talent“. 8.června 2007 předstoupí před porotu, před dva tisíce studiových hostů a 13 miliónů televizních diváků.

Oblečen byl v obleku za 44 €, měl stydlivý úsměv a ošklivé, křivé zuby, byl tělnatý. Sklízel úšklebky poroty, nepozornost diváků, avšak v okamžiku, kdy začal zpívat, stala se z něj celebrita: vybral si árii Nessum dorma z Pucciniho opery „Turadot“. Árie končí slovem „Vinceró“ což znamená: zvítězím. Během 68 vteřin se stává miláčkem celého národa. Jeho sen se vyplnil, pohádka se stala skutečností.

„Myslel jsem si, že dostanu nějaké peníze a zaplatím trochu dluhů“ řekl skromně.

130000 €, což byla prémie za vítězství, dostal, prodal dva milióny CDček a nyní vystupuje na všech kontinentech světa. Obdržel smlouvu s hudebním nakladatelstvím za 3,5 miliónu €.

31 miliónů fanoušků navštívilo jeho legendární vystoupení na video portálu YouTube a denně k nim přibývá 10000 dalších.

Jeden rok ve světle ramp zcela změnilo jeho život, avšak ne jeho osobnost. Paul Potts zpívá s nejlepšími muzikanty světa, ale na jeho www stránkách, které píše ve formě dopisů přátelům, popisuje své cesty a zážitky a zůstává skromný: „Můj oblek za 44 € mi stále visí ve skříni. Zpívám stále stejně, jenom jsem lépe oblečen! Jen vám vděčím za můj úspěch VIDEO