Mittwoch, 27. Januar 2010
Plněný hermelín (2 verze)
4 ks sýru Hermelín
1) verze
černé a zelené olivy
50 g paprikového salámu
sterilované papriky
petrželová nať
2 ) verze
(dle chuti) 2-4 stroužky česneku
nasekaná jádra vlašských ořechů
(4 porce, 30 minut)
Plněný hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti. Sýr musí být středně zralý, uvnitř ani ne tvarohový a ani tekoucí. Rozkrojte ho opatrně naplocho a vzniklé poloviny opatrně vydlabejte. Hmotu z vnitřku sýra pak promíchejte buď s:
1) posekanými olivami. Zelené olivy doplňte třeba posekanými sterilovanými paprikami, černé olivy petrželovou natí a podobně. Do vydlabaných hermelínových „misek“ vmáčkněte silnější kolečko salámu a vložte zpět sýr s olivami.
2) nasekanými jádry vlašských ořechů a prolisovaným česnekem. Hmotu řádně prohněťte a naplňte s ní vydlabané „hermelínových misky“.
Obě naplněné poloviny přimáčkněte k sobě. Naplněný hermelín zabalte do originálního obalu a uložte do lednice. Po vychladnutí ho krájejte a podávejte.