Mittwoch, 27. Januar 2010

Sýrové roládky



400 g eidamské cihly
200 g pomazánkového másla
100 g šunky
60 g paprikového salámu
pažitka
sterilovaná paprika

(6 porcí, 45 minut

100 - 150 g sýra vložte do mikroténového sáčku a zavažte na uzlík. Zabalený sýr ponořte do horké vody a nechte pozvolna ve vroucí vodě rozpustit. Mezitím si připravte šunku. Potřete ji vrstvou pomazánkového másla a to tak, aby plátky šunky pokryly plát sýra, ze kterého bude roláda. Mikroténový sáček s roztaveným sýrem rozřízněte a ihned rozválejte na tenký plát obdélníkového či čtvercového tvaru.Na něj položte plátky šunky s máslem, přidejte svazek pažitky a hned potom zatočte do rolády. Váleček měkkého sýra pak zabalte do hliníkové fólie. Na obou koncích alobal stočte a zamáčkněte zvolna dovnitř rolády. Tím se váleček zpevní. Roládu nechte vychladnout a ztuhnout v lednici. Další roládky můžete komponovat s paprikovým salámem a máslem s červenou paprikou, ale třeba i se sušeným ovocem.